Home / Zenski Kutak / 12 znakova da je vaša umorna duša, a ne vaše tijelo

12 znakova da je vaša umorna duša, a ne vaše tijelo

Kad se ljudi osjećaju iscrpljeno, njihov prvi instinkt je provjeriti svoje zdravlje. Međutim, uzrok iscrpljenosti ne treba uvijek tražiti u tijelu, jer duša može biti i umorna.

Misli o vašoj budućnosti ostavljaju osjećaj straha i nesigurnosti.

Kad se duša iscrpi, ne daje vam jasnu sliku budućnosti, vaš smjer za budućnost. Bez razmišljanja o tome kamo idete i što radite postići, ostat ćete bezbrižno lutati.

To može stvoriti puno nelagode. Misli o budućnosti i onome što slijedi često su neodoljive i zastrašujuće kad ne planirate.

Iscrpljenost duše događa se kad se ne uspijemo pravilno brinuti o sebi na duhovnoj razini. To je slično brizi o bankovnom računu, koji je u ravnoteži, osim ako uzimamo više od njega nego što uložimo. Kad je riječ o duši, ona se iscrpljuje kad zanemarimo njene potrebe i možemo očekivati ​​da ćemo vidjeti svojevrsni mentalni bankrot.

Simptomi koji mogu upućivati ​​na iscrpljenost duše
Fizički simptomi, poput neobjašnjive boli – često kada razmišljamo o problemima duše, zaboravljamo da je svaki aspekt našeg bića povezan. Stoga se borbe srca i duše mogu zapravo očitovati na fizički način. Oni uključuju osjećaje boli i napetosti, vrtoglavicu, mučninu, zamagljen vid, glavobolju i migrene, neobjašnjivu bol.

Blagi napad panike – kada se duša iscrpljuje, nastojimo pronaći mir u ovom mračnom, zbunjujućem i izazovnom svijetu. To može dovesti do pojačanog osjećaja nevolje, što je neumoljivo. Nagli napad kronične anksioznosti može dovesti do blagih napadaja panike, često bez upozorenja ili jasnog objašnjenja.

Podizbijanje bilo kakvih problema – život uvijek postavlja izazove na našem putu, a mi u normalnim okolnostima imamo dovoljno snage da se s njima suočimo. Međutim, kada je duša umorna, osjećamo se „slabo“ i opterećeno. Tada se čak i bavljenje najmanjim problemom čini kao da smo u areni s lavovima.

Imate problema s nesanicom – noću se osjećate krajnje nemirno i bez ruba, ne možete umiriti um i zato ne možete zaspati. Međutim, ako zaspite, imate intenzivne i realne snove, pa čak i noćne more.

Bez obzira koliko spavali, osjećate se iscrpljeno – lagano spavanje vašem tijelu i umu puno im pomaže i ojačava, ali kad se i vaša duša iscrpi, ni to ne pomaže. Čak i kad zaspite, umorite se kao da uopće niste spavali.

Negativni osjećaji gorčine, ljutnje ili ljubomora kontroliraju vaš um – sve oko nas je stvoreno i kontrolirano energijom koju osjećamo i pozitivnu i negativnu. Kad je duša umorna, više ne djeluje kako bi upravljala ovom energijom u našem životu. Kao rezultat toga, negativna energija raste. Izaziva toksične osjećaje, uključujući ljutnju, frustraciju, gorčinu, zavist i ljubomoru. Borite se protiv tih osjećaja jer su pogubni.

Dubok osjećaj usamljenosti – mnogi koji dožive iscrpljenost duše osjetit će se da su udaljeni od prijatelja i obitelji. To neće biti fizička distanca, već mentalna, emocionalna i duhovna.

Dezorijentacija – Kad vam je duša umorna, možete se iznenada osjećati odvojenim, kao da ste usklađeni sa svijetom. Možete dobiti dojam da su vaš um, tijelo i duša izvan poravnanja. Taj se osjećaj najbolje opisuje kao dezorijentirajući i može otežati daljnji napredak.

Fizička iscrpljenost – ovo je zbunjujuća točka za one koji pokušavaju shvatiti razliku između fizičke i duhovne iscrpljenosti. Često duhovna iscrpljenost zapravo uzrokuje fizičku iscrpljenost i osoba se osjeća iscrpljeno i motivirano.

Zbunjenost – ako vas netko pita kako se osjećate, ne odgovarate jer ga ne možete opisati. U stvari, niste ni sigurni što osjećate.

Misli o budućnosti izazivaju strah i neizvjesnost – kada vam se duša iscrpi, osjećate se besciljno i misli o budućnosti izgledaju zastrašujuće.

Emocije i osjećaji su intenzivniji nego ikad prije – postoje oni koji su vrlo osjetljivi i osjećajni i svako iskustvo doživljavaju duboko i bez suzdržavanja, dok drugi lakše upravljaju svojim emocijama. Međutim, ako se duša iscrpi, čak će i oni s najvećom kontrolom biti preplavljeni emocijama.

Što možete učiniti?
Iako nema garancije da možete izbjeći iscrpljenost duše, jer je to uvjet koji nas povremeno povrijedi, postoje koraci koje možete poduzeti.

To će vam pomoći da se odmorite, oporavite i ponovno napunite energiju svoje duše.

Meditacija će vam omogućiti da umirite um i smanjite stres i negativne učinke na život.
Također pomaže u čišćenju vašeg doma jer će vam boravak u njemu pružiti osjećaj sigurnosti i udobnosti.
U kuću možete staviti i kristale koji privlače pozitivnu energiju.
Jedan od učinkovitijih načina je razgovarati iskreno i duboko s dobrim prijateljem ili psihoterapeutom.

About jeca

Check Also

Nikada je nismo vidjeli u javnosti: Ovako izgleda majka Emine Jahović!(FOTO)

Emina Jahović postavila je danas na društvene mreže fotografiju sa majkom Senijom, koja izbjegava da ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *