Home / InfoCentar / ŠOK U BIH: Koronavirus stigao u Bosnu, ovo je tuga…

ŠOK U BIH: Koronavirus stigao u Bosnu, ovo je tuga…

Na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, kako nezvanično saznaje Avaz, hospitalizovano je dijete sa simptomima koronavirusa.
Saznaje se kako se njegovo stanje intenzivno prati i da je riječ o djetetu koje je strani državljanin.

Odmah nakon što je ustanovljena sumnja o mogućoj zarazi koronavirusom, menadžment UKC Tuzla izdao je naredbe o zaštiti svih radnika i pacijenata, koji su dužni nositi maske.
Inače, posjete pacijentima koji su smješteni na UKC Tuzla su zabranjene od pojave koronavirusa, ali je takva odluka donesena isključivo iz preventivnih razloga.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona tokom vikenda je, kako saznaje Avaz, jedan kineski državljanin izolovan zbog sumnje da je bio u kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa.
On je, rješenjem nadležnih institucija, pod zdravstvenim nadzorom, odnosno mora 14 dana biti izolovan kako bi se otklonile sve sumnje da se radi o koronavirusu.

Dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, kratko je rekao da je nad tom osobom uspostavljen epidemiološki nadzor, kao i da je njegova zdravstvena situacija za sada dobra te da će se pažljivo nadgledati.
Inače, u toku je sastanak predstavnika svih nadležnih instanci u Ministarstvu HNK s ciljem formiranja koordinacionog tijela koje bi trebalo pomoći u uspostavi nadzora i kontrolom u slučaju moguće zaraze koronavirusom.

About samke

Check Also

SVE JE JASNO: Evo zašto MILO kopa kanale na granici sa Srbijom!

Kanali koje vlast u Crnoj Gori kopa duž granice sa Srbijom, pod izgovorom da je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *