Home / InfoCentar / Džaferović došao na sahranu Dodikovom ocu, Milorad mu ovo rekao pred svima…

Džaferović došao na sahranu Dodikovom ocu, Milorad mu ovo rekao pred svima…

Moja odgovornost vezana uz rad u Predsjedništvu isključivo je vezana uz one koji su me birali.Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas novinarima u Sarajevu da je zahvalan Šefiku Džaferoviću što je došao na sahranu njegovom ocu.

Upitan da prokomentira hoće li prisustvovati sjednicama Predsjedništva kada predsjedavajući bude Šefik Džaferović, Dodik je kazao:

– Nisam birao Džaferovića niti je on mene birao. Vjerovatno aludirate na ono što je SNSD radio u Predstavničkom domu PSBiH i naravno da mi to nismo smetnuli s uma. Potrudili smo se da u nekom ranijem periodu tačno lociramo i odgovornost samog Džaferovića. Moja odgovornost vezana uz rad u Predsjedništvu isključivo je vezana uz one koji su me birali, a ne da li će Džaferović voditi sjednicu ili ne. Ovdje moram naprosto da učestvujem u radu kako bih zaštitio interese RS i doprinio što boljim odlukama koje će biti na korist za sve u BiH, a naravno i za nas u RS. Inače sam mu veoma zahvalan, njemu lično zato što je prije nekoliko dana došao na sahranu mog oca i zaista to cijenim.Podsjećamo, Dodikov otac Bogoljub preminuo je u protekli utorak u Banjoj Luci.

About samke

Check Also

SVE JE JASNO: Evo zašto MILO kopa kanale na granici sa Srbijom!

Kanali koje vlast u Crnoj Gori kopa duž granice sa Srbijom, pod izgovorom da je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *