Home / InfoCentar / Katastrofa širom Hrvatske: Nesreće, pijavice, tuča, snijeg i grmljavina, vjetar čupa stabla iz korijena! (VIDEO)

Katastrofa širom Hrvatske: Nesreće, pijavice, tuča, snijeg i grmljavina, vjetar čupa stabla iz korijena! (VIDEO)

Dugo najavljivana promjena vremena nastupila je danas. Kako javlja DHMZ, iako pretežno oblačno, prijepodne će još biti toplo.

Nevrijeme u Zagrebu, jak vjetar radi haos – piše Index.hr.

Nevrijeme je počelo u Zagrebu, gdje pada jaka kiša i puše jak vjetar, grmi i sijeva. Stigla nam je snimka ZET-ovog busa koji prokišnjava. Vozio je na relaciji Glavni kolodvor-Dugave.

Osim toga, snažan vjetar radi haos po gradu.

Nevrijeme u Čakovcu, Bjelovaru, Koprivnici…

Kako javlja eMedjimurje, nevrijeme je i u Čakovcu. Tamo je jak vjetar iščupao veliko stablo kod čakovečke škole.

I u Rijeci je već počela padati kiša, praćena jakim jugom i valovima.

Na državnoj cesti od Koprivnice prema Križevcima došlo je do velike gužve zbog pada drveta preko strujnog kabela, koji je pao na kamion.

Kod Bjelovara je padala i tuča. Nevrijeme je i počelo i u virovitičko-podravskoj županiji. Iz Brezovljana Vojlovičkih stiže nam forografija srušenog stabla.

Počeo padati i snijeg

Počeo je padati i snijeg. Kako se vidi na HAK-ovim kamerama, u Delnicama i okolici stvorio se snježni pokrivač.

HAC: Na cestama su zimski uvjeti

Oglasili su se i iz HAC-a, javljaju kako su na cestama zimski uvjeti.

“Kako je i bilo najavljeno u nekim dijelovima zemlje počele su padaline, naročito u gorskim predjelima uz povremeno jake udare vjetra. Obzirom na vremenske prilike, apeliramo na vozače za dodatnim oprezom. Sve zimske ekipe HAC-a su na terenu, prate se temperature i uvjeti na cesti kao i prognoza za mikro lokacije te se prema potrebi tretiraju sve asfaltne površine kako ne bi došlo do zaleđivanja asfalta.

Preporuka vozačima u zimskim uvjetima je ne pretjecati ralice na autocestama. Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti i svakako prije kretanja na put, potrebno je provjeriti stanje na cestama. Poseban problem stvaraju tegljači bez zimske opreme te su ujedno i opasnost za sve korisnike autocesta, dok zimskoj službi isti u mnogočemu otežavaju rad. U situaciji kada se samo jedan tegljač prepriječi na autocesti, ralica ne može proći, samim time niti očistiti svoju dionicu, a ne može se niti okrenuti te se stvara kolona, što dovodi do zastoja u prometu”, javljaju iz HAC-a.

“Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme zimskih uvjeta provjerite stanje na cestama prije kretanja na put. Sve informacije redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) – Stanje na autocestama. Molimo korisnike da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111”, dodaju iz HAC-a.

Jako jugo i u Zadru

Jako jugo počelo je puhati i u Zadru, more je promijenilo boju.

HR vrijeme na svojem Facebooku poziva na oprez zbog udara vjetra koji će se kretati brzinom od 60 do 100 km/h, što je za kopnenu Hrvatsku rijetkost.

About samke

Check Also

SVE JE JASNO: Evo zašto MILO kopa kanale na granici sa Srbijom!

Kanali koje vlast u Crnoj Gori kopa duž granice sa Srbijom, pod izgovorom da je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *